Almindelig kristtorn, også kendt under sit latinske navn Ilex aquifolium, er meget populær som hækplante. Ilex-planten er en langsomt voksende hjemmehørende busk, der hører til de stedsegrønne hækplanter. Det betyder, at en kristtornhæk ikke mister sine blade, uanset hvor koldt eller varmt det er udenfor. Uanset om du vil lave en meget lav hæk eller en meget høj, er det helt muligt med den almindelige kristtorn

Almindelig kristtorn

Almindelig kristtorn, også kendt under sit latinske navn Ilex aquifolium, er meget populær som hækplante. Ilex-planten er en langsomt voksende hjemmehørende busk, der hører til de stedsegrønne hækplanter. Det betyder, at en kristtornhæk ikke mister sine blade, uanset hvor koldt eller varmt det er udenfor. Uanset om du vil lave en meget lav hæk eller en meget høj, kan almindelig kristtorn gøre det perfekt.

Ilex plante: til en indbrudssikker hæk

Kristtornhækken har mørkegrønne tornede blade. Denne egenskab gør kristtornen meget velegnet til at skabe en indbrudssikker hæk. Indbrudstyve eller andre ubudne gæster tør ikke kravle gennem eller over hækken ind i din have.

Mellem de spidse blade finder du smukke røde bær om efteråret, som tiltrækker alle slags fugle. Bærene bliver hængende på hækken det meste af vinteren. Fin at bruge i december i et smukt julearrangement! Bemærk, at de røde bær af Ilex-planten er giftige for børn og kæledyr. Det gælder også for bladene. En kristtorn uden bær er for eksempel Heckenstar kristtorn eller Blue Prince kristtorn.

Kristtorn: til hæk i skyggen eller fuld sol

Den almindelige kristtorn er en hjemmehørende plante og forekommer naturligt i de hollandske skove. Der vokser denne Ilex-plante i skyggen af ​​træer. Så det er ingen overraskelse, at almindelig kristtorn vokser meget godt i skygge. Har du lige haft en plads i fuld sol i tankerne til din nye hæk? Det er også muligt, for Ilex elsker også solen. Faktisk er det ret smart, hvis du kan finde et sted, hvor denne plante ikke kan vokse.

Uanset om jorden er våd eller tør, meget luftforurening eller en salt havbrise, alt i orden. En meget stærk plante! Faktisk er det eneste, denne almindelige kristtorn har nogle problemer med, ekstrem frost. Alaska kristtorn er en type kristtorn, der er meget modstandsdygtig over for meget lave temperaturer.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts